OM WIMA

WIMA Norway oppstod i kjølvannet av Women Riders World Relay; stafetten jentene kjørte gjennom Norge 5-8 mai 2019. Målet var å sikre at fellesskapet, aktivitetene og gleden kvinnelige motorsyklister opplevde under WRWR skulle fortsette å blomstre. Initiativtagerne var Eli Johanne Stene og Emilija Kostovska, WIMA Norways to første presidenter.

WIMA Norway er tilsluttet WIMA International, som er en føderasjon av nasjonale WIMA-divisjoner verden over. Disse jobber alle for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge.

WIMA, Women’s International Motorcycle Association, ble grunnlagt av Louise Sherbyn, en amerikansk motorsyklist som var aktiv allerede på 1930-tallet. Dette var en tid da jenter og mc ikke bare var uvanlig, men tidvis ble møtt med misbilligelse.

Sherbyn kjørte sin Indian gjennom USA og Canada og skapte seg et nettverk av mc-interesserte kvinner. På 50-tallet grunnla hun, sammen med et par andre jenter, WIMA.

WIMA Europe ble grunnlagt i 1958 av jenter fra Holland, Tyskland og Sveits. Disse kom i kontakt med likesinnede gjennom annonser i mc-magasiner og nasjonale WIMA-divisjoner oppstod litt etter litt Europa over. WIMA har siden spredd seg til Asia og Australia.